Energie besparen kan sneller dan u denkt

Bouwservice Noordholland verzorgt in samenwerking met Klimaatservice Noordholland (www.klimaatservicenoordholland.nl), verduurzaming van (monumentale) woningen en bedrijfspanden. De maatregelen voor verduurzaming besparen veel energie. Hierdoor verlagen uw energiekosten. Als uw woning of bedrijfspand al goed onderhouden is, verduurzamen wij uw gebouw zonder verdere verbouwing. U bespaart bij het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand niet alleen op kosten, maar ook op toekomstig onderhoud.

Wij verduurzamen uw woning of pand op een verantwoorde en betaalbare manier volgens de trias energetica. Dat is een drie stappenplan die wereldwijd bekend is. Deze stappen kunnen u leiden van label G naar A+.

Benieuwd naar de energiebesparende mogelijkheden?

Trias energetica kent de volgende stappen

Isolatie dak
Wij optimaliseren de isolatie van uw gebouw
cvketel
Wij optimaliseren de installaties, zodat uw energieverbruik daalt
duurzame-oplossingen Bouwservice Noordholland
Wij realiseren duurzame energieoplossingen

Stap 1

Wij optimaliseren de isolatie van uw gebouw

Bij stap 1 van de verduurzaming beperken we de energievraag door te kijken naar drie verduurzamingsmogelijkheden. Wij kijken eerst naar de schil van het gebouw. Is het gebouw goed geïsoleerd? Wij onderzoeken de isolatie via een luchtdichtheidsmeting en een warmtebeeldopname van de gevel en het dak. Aan de hand van deze rapportage ontvangt u een advies over welke noodzakelijke maatregelen u het beste kunt nemen om de isolatie te optimaliseren. Wij verzorgen de optimalisatie van de isolatie samen met onze partners die zijn gespecialiseerd in isoleren van vloeren, gevels en kozijnen(beglazing).

  • Met het isoleren van de vloer maken wij een labelstap van label G naar F. De vloer verwarmd gemiddeld 3 graden. Ook zijn er niet altijd sloopwerkzaamheden nodig. Vaak kan vloerisolatie via het plafond van een (kruip)kelder worden aangebracht.
  • Daarna maken wij met het isoleren van uw dak een labelstap naar E. Wij isoleren het dak eenvoudig door isolatiemateriaal tussen de houten balken te klemmen. Bij een dakrenovatie isoleren wij de buitenkant van het dak.
  • Na het isoleren van de spouwmuren maken wij een labelstap naar D. (Als u geen spouwmuren heeft worden de muren voorzien van geïsoleerde voorzetwanden).
  • De volgende labelstap van D naar C wordt behaald met het vervangen van enkelglas of isolatieglas ouder dan 1990, door HR++ glas of triple beglazing.

Stap 2

Wij optimaliseren de installaties, zodat uw energieverbruik daalt

Bij stap 2 optimaliseren wij de huidige installaties, waardoor u fossiele brandstoffen zo efficiënt mogelijk gebruikt. Wij onderzoeken welke installaties geoptimaliseerd moeten worden voor minder energieverbruik en meer comfort.

  • Het vervangen of vernieuwen van uw huidige Cv-installatie (ouder dan 15 jaar) of uw vloeren voorzien van vloerverwarming brengt uw Label van C naar B.
  • Het vervangen van uw Cv-ketel voor een hybride Cv-ketel met warmtepomp brengt uw woning naar Label A.

Stap 3

Wij realiseren duurzame energieoplossingen

Bij stap 3 kijken we naar de mogelijkheden rond duurzame energieoplossingen om zelf energie op te wekken. Denk hierbij aan duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, zonnecollectoren, warmte-terugwininstallaties (WTW-systeem) etc. Hiermee maakt u uw woning bijna volledig energieneutraal en kunt u een u een Label A+ realiseren.

Met de huidige oplopende energiekosten kan uw rendement van het geïnvesteerde bedrag oplopen naar ruim 10% van uw investering. Dus als u nu € 50.000,00 investeert levert dat een besparing op van misschien wel € 5.000,00.

Wanneer u gebruik wilt maken van een financiering voor het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand kunt u via diverse adviseurs een lening aanvragen. Een van de mogelijkheden is www.groengeldadvies.nl. Hier kunt u vrijblijvend een offerte opvragen.

Daarnaast zijn er ook subsidiemogelijkheden vanuit de Rijksoverheid tot soms wel 30% op de investering. Zie daarvoor https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/subsidie-isolatie-huis