Hoe ga je als aannemer de concurrentie aan met een ZZP’er?

Bij Bouwservice Noordholland weten we hoe uitdagend het kan zijn om als gerenommeerde aannemer met vakkundig personeel te concurreren met zelfstandige ondernemers (ZZP’ers). Deze zelfstandigen kunnen vaak lagere prijzen aanbieden doordat ze lagere overhead kosten hebben, zoals wij die een kantoor of administratief personeel hebben. Wellicht gaan ze ook minder strikt om met veiligheid en ARBO-wetgeving. Maar hoe kunnen wij – als verantwoord bedrijf – de concurrentie aangaan en ons onderscheiden? 

Waarom veiligheid en ARBO-Wetgeving belangrijk zijn

In de bouwsector is veiligheid geen luxe, maar een absolute noodzaak. ARBO-wetgeving is ontworpen om de gezondheid en veiligheid van werknemers te waarborgen. Als aannemer – die waarde hecht aan verantwoorde omgang met medewerkers – begrijpen wij de waarde van deze regels. Veilig werken betekent minder ongevallen, hogere productiviteit, tevreden medewerkers en uiteindelijk waar het om gaat… tevreden klanten.

De kracht van kwaliteit en vertrouwen

Hoewel een ZZP’er wellicht lagere tarieven kan hanteren, is het belangrijk om te benadrukken wat wij als Bouwservice Noordholland bieden:

1. Kwaliteit: Door strikte naleving van veiligheids- en ARBO-regels leveren we consistent hoge kwaliteit. Klanten weten dat ze op ons kunnen rekenen voor betrouwbare resultaten;

2. Vertrouwen: We bouwen aan langdurige relaties met onze klanten. Onze transparantie en eerlijkheid scheppen vertrouwen en zorgen ervoor dat klanten keer op keer voor ons kiezen of via mond-tot-mondreclame andere relaties, familie en vrienden ons aanraden;

3. Duurzaamheid: Onze aanpak is gericht op de lange termijn. Dit betekent niet alleen duurzame materialen en bouwmethoden, maar ook zorg voor onze medewerkers, zodat zij veilig en gezond hun werk kunnen doen conform de ARBO-Wetgeving.

Investeren in vakmanschap

Onze kracht ligt in de combinatie van ervaring en vakmanschap. Bij Bouwservice Noordholland leiden wij continu jonge vakmensen op en zorgen wij ervoor dat onze medewerkers op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en veiligheidsnormen. Deze investering in ons team zorgt ervoor dat we projecten efficiënt en op hoog niveau kunnen uitvoeren.

Communiceren met klanten

Een van de belangrijkste manieren om ons te onderscheiden van ZZP’ers is door duidelijke communicatie met onze klanten. We leggen uit waarom onze werkwijze en onze naleving van veiligheidsvoorschriften essentieel zijn voor het succes van hun project. Klanten begrijpen dat een veilige werkplek leidt tot betere resultaten en minder risico’s. Daarbij komt ook dat wij ze bewustmaken van het feit dat als je een bedrijf opdracht geeft zij ook deels verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van het bedrijf dat ze inkopen.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Hoewel we vasthouden aan hoge veiligheids- en kwaliteitsnormen, blijven we flexibel en innovatief. We zoeken voortdurend naar manieren om efficiënter te werken en onze processen te verbeteren. Dit stelt ons in staat om concurrerend te blijven in een markt die voortdurend verandert.

Bij Bouwservice Noordholland geloven we dat duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid de kern vormen van ons succes. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te concurreren op prijs, kiezen wij ervoor om ons te onderscheiden door onze toewijding aan onze medewerkers en klanten. Door te investeren in vakmanschap, transparante communicatie en sterke samenwerkingen, blijven we een betrouwbare en gewaardeerde partner in de bouwsector.

Neem contact met ons op

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw bouwproject tot een succes kunnen maken. Op Bouwservice Noordholland kunt u rekenen.

Eenvoudig een offerte aanvragen!

Als u een offerte aanvraagt dan wordt deze binnen 24 uur in behandeling genomen. Binnen 2 werkdagen nemen we contact met u op.